Загальнотеоретична характеристика основних наукових концепцій походження держави - Устименко, О. С.; Ustimenko, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5169-0123 (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2017. – Вип. 2. Т. 1. – С. 25-28, 2017)
У статті розглядаються основні наукові концепції походження держави. Проаналізовано погляди науковців та зроблено висновок щодо різноманітності концепцій виникнення та становлення держави.

The main scientific conceptions of the state’s origin are considered in the article. The basic scientists’ views are analyzed and the conclusion of the variety of theories of the state’s origin and formation is drawn in the article.

В статье рассматриваются основные научные концепции возникновения государства. Проанализированы взгляды ученых и сделан вывод о разнообразии концепций возникновения и становления государства.
Theoretical description of the basic scientific theories of state’s origin
Устименко О. С. Загальнотеоретична характеристика основних наукових концепцій походження держави / Устименко О. С. // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2017. – Вип. 2. Т. 1. – С. 25-28.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; держава; концепція походження держави; теорія становлення держави; origin of state; state; государство; теория происхождения государства