Педагогічна резильєнтність як основа формування професійної компетентності викладача ЗВО МВС України в сучасних умовах - Тюріна, В. О.; Tiurina, V. O.; Данченко, І. О.; Danchenko, I. O.; Сумар, Я. С.; Sumar, Ya. S. (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 316-319, 2024)
Наголошено, що резильєнтність є стрижневим компонентом сучасної освіти на всіх її рівнях. У цьому особливу актуальність набуває завдання формування і розвитку педагогічної резильєнтності, яка є однією з основ формування загальнопрофесійних, універсальних і професійних компетенцій педагогів, зокрема викладачів ЗВО МВС України.

It is emphasized that resilience is a core component of modern education at all its levels. In this regard, the task of formation and development of pedagogical resilience, which is one of the foundations of the formation of general professional, universal and professional competences of teachers, in particular teachers of higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine, acquires special relevance.

Отмечено, что резильентность является стержневым компонентом современного образования на всех его уровнях. В этом особую актуальность приобретает задача формирования и развития педагогической резильентности, которая является одной из основ формирования общепрофессиональных, универсальных и профессиональных компетенций педагогов, в частности, преподавателей ЗВО МВД Украины.
Keywords: педагогічна резильєнтність; професійна компетентність; викладач; заклади вищої освіти системи МВС; pedagogical resilience; professional competence; teacher; higher education institutions of the MIA system; педагогическая резильентность; профессиональная компетентность; преподаватель; заведения высшего образования системы МВД