Суспільно-політичні трансформації у сучасних посттоталітарних країнах - Пампура, М. В.; Pampura, M. V. (Європейські перспективи. - 2016. - №4. - С. 55-61, 2016)
Розглянуто зміст сучасних теоретичних та методологічних підходів до вивчення суспільно-політичних трансформацій у посттоталітарних країнах. Визначено методологічну обмеженість парадигми транзиту щодо аналізу сутності сучасних посттоталітарних трансформацій. Проаналізовано основні ознаки та особливості суспільно-політичних трансформацій у посттоталітарних країнах.

The content of main contemporary theoretical and methodological approaches to the social and political transformations in the post-communist countries is considered. Methodological limitation of the paradigm of transit approach to understanding post-totalitarian transformations is approved. Analyzes of the main specific features of post-totalitarian transformation were prepared.

Рассмотрено содержание современных теоретико-методологических подходов к изучению социально-политических трансформаций в посттоталитарных странах. Установлена методологическая ограниченность парадигмы транзита применительно к анализу сущности посттоталитарных трансформаций. Проанализирована специфика социально-политических трансформаций в посттоталитарных странах.
Keywords: трансформація; трансформаційні процеси; суспільно-політичні трансформації; посттоталітарні країни; демократичний транзит; демократизація; модернізація; transformation; transformational processes; socio-political transformations; post-totalitarian countries; democratic transit; democratization; modernization; трансформация; трансформационные процессы; общественно-политические трансформации; посттоталитарные страны; демократический транзит; демократизация; модернизация