Науково-методичне забезпечення електронної освіти - Клубань, М. В.; Kluban, M. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3622-5263 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 224-226., 2019)
Автором зазначено, що для належного розроблення та впровадження науково-методичного матеріалу для електронної освіти необхідно розробити та внести зміни до розрахунку норм часу планування і обліку навчальної роботи науково-педагогічних працівників, оскільки для розроблення електронних навчальних курсів, віртуальних лабораторних практикумів, та інших електронних матеріалів мають бути задіяні науково-педагогічні працівники.

The author points out that for the proper development and implementation of scientific and methodological material for e-education, it is necessary to develop and make changes to the calculation of time standards for planning and accounting for the educational work of scientific and pedagogical workers, since in order to develop electronic training courses, virtual laboratory workshops and other electronic materials, be involved scientific and pedagogical workers.

Автором указано, что для надлежащей разработки и внедрения научно-методического материала для электронного образования необходимо разработать и внести изменения в расчет норм времени планирования и учета учебной работы научно-педагогических работников, поскольку для разработки электронных учебных курсов, виртуальных лабораторных практикумов и других электронных материалов должны быть задействованы научно-педагогические работники.
Клубань, М. В. Науково-методичне забезпечення електронної освіти / М. В. Клубань // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 224-226.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; впровадження електронної освіти; внедрение электронного образования; introduction of e-education; електронна освіта; электронное образование; e-education; науково-методичне забезпечення; научно-методическое обеспечение; scientific and methodological support; впровадження в освіту нових інформаційних технологій; внедрение в образование новых информационных технологий; introduction of new information technologies into education; заклади вищої освіти; заведения высшего образования; institutions of higher education