Synthesis of the Ukrainian Law and jurisprudence during consideration of extending time limit for pre-trial investigation in criminal cases without suspect person - Hovorun, Ye. O.; Говорун, Є. О. (Visegrad journal on human rights. – 2020. – № 1 (Vol. 4). – P. 41-46, 2020)
Узагальнено практику розгляду слідчими суддями Харківської області клопотань про продовження строків досудового розслідування у провадженнях, у яких жодній особі про підозру не повідомлялося. Сформульовано проблематику подання клопотань про продовження строків досудового розслідування та їх розгляду судом. Виокремлено 2 види причин відмови у задоволенні клопотань про продовження строків досудового розслідування: 1) порушення вимог ч. 5 ст. 294 КПК України; 2) порушення вимог ч. 4 ст. 295-1 КПК України. Запропоновано зміну регламентації чинного законодавства щодо можливості оскарження ухвал слідчого судді про відмови у задоволенні клопотань про продовження строків досудового розслідування.

In this article author synthesized the Ukrainian Law and jurisprudence of judge’s decisions of Courts of Kharkiv Region Ukraine connected with extending time limit for pre-trial investigation in criminal cases without suspect person. Also, formulated issues of the requesting for extending time limit for pre-trial investigation and the procedure of consideration. Dedicated 2 types of refusing to extend time limit for pre-trial investigation: 1) infringement of requirements article 294 CPC of Ukraine 2) infringement of requirements article 295-1 CPC of Ukraine. Suggested for changing existing legislation in part of challenging decisions of courts connected with refusing extending time limit for pre-trial investigation.

Обобщена практика рассмотрения следственными судьями Харьковской области ходатайств о продлении сроков досудебного расследования в производствах, в которых ни одному лицу о подозрении не сообщалось. Сформулирована проблематика подачи ходатайств о продлении сроков досудебного расследования и их рассмотрения судом. Выделено 2 вида причин отказа в удовлетворении ходатайств о продлении сроков досудебного расследования: 1) нарушение требований ч. 5 ст. 294 УПК Украины; 2) нарушение требований ч. 4 ст. 295-1 УПК Украины. Предложено изменение регламентации действующего законодательства о возможности обжалования определений следственного судьи об отказе в удовлетворении ходатайств о продлении сроков досудебного расследования.
Узагальнення судової практики розгляду клопотань про продовження строків досудового розслідування у кримінальних провадженнях, у яких жодній особі про підозру не повідомлялося
Hovorun, Y. Synthesis of the Ukrainian Law and jurisprudence during consideration of extending time limit for pre-trial investigation in criminal cases without suspect person / Yevheniia Hovorun // Visegrad journal on human rights. – 2020. – № 1 (Vol. 4). – P. 41-46.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; досудове розслідування; pre-trial investigation; досудебное расследование; строки; deadlines; сроки; клопотання; request; ходатайство; повідомлення про підозру; report of suspicion; сообщение о подозрении; учасники кримінального провадження; participants in criminal proceedings; участники уголовного производства