Питання юридичної природи трудових правовідносин з державними службовцями - Клименко, А. Л.; Klymenko, A. L.; https://orcid.org/0000-0001-9587-5827 (Актуальні проблеми трудового законодавства, законодавства про державну службу та службу в правоохоронних органах : матеріали VІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 16 листоп. 2018 р.). – Xарків : Харків. нац. ун-т внутр. справ, 2018. – С. 305 - 307., 2018)
Зазначено, що відносини у сфері праці державних службовців входять до сфери діı̈ трудового права. Державниий службовець виконує трудову функцію особисто і повинен підкорятися службовій дисципліні, спеціальним правилам, установленим як на рівні локальному, так і державному. При використанні праці держслужбовців виникають трудові відносини, але з урахуванням специфіки ı̈х роботи, обов’язків, що покладаються на них, насамперед стосовно службових функцій державних службовців та ı̈х відповідальності. Реалізуючи своı̈ повноваження, державниий службовець так чи інакше зачіпає як публічні, так і приватні інтереси.

It is noted that relations in the sphere of labor of civil servants are included in the scope of labor law. A civil servant performs a labor function personally and must obey official discipline, special rules established both at the local and state levels. When using the labor of civil servants, labor relations arise, but taking into account the specifics of their work, the duties assigned to them, primarily in relation to the official functions of civil servants and their responsibility. By exercising his powers, a civil servant in one way or another affects both public and private interests.

Отмечено, что отношения в сфере труда государственных служащих входят в сферу действия трудового права. Государственный служащий выполняет трудовую функцию лично и должен подчиняться служебной дисциплине, специальным правилам, установленным как на уровне локальном, так и государственном. При использовании труда госслужащих возникают трудовые отношения, но с учетом специфики их работы, возлагаемых на них обязанностей прежде всего в отношении служебных функций государственных служащих и их ответственности. Реализуя свои полномочия, государственный служащий так или иначе затрагивает как публичные, так и частные интересы.
Клименко А. Л. Питання юридичної природи трудових правовідносин з державними службовцями / А. Л. Клименко // Актуальні проблеми трудового законодавства, законодавства про державну службу та службу в правоохоронних органах : матеріали VІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 16 листоп. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ; за заг. ред. К. Ю. Мельника. – Xарків : Харків. нац. ун-т внутр. справ, 2018. – С. 305 - 307.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; трудові правовідносини; державні службовці; трудовые правоотношения; государственные служащие; labor relations; civil servants