Становлення та періодизація діяльності Харківської школи фантастики - Чорний, І. В.; Chornyi, I. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6079-1746 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 497-498., 2019)
Автором зазначено, що творчість сучасних східноукраїнських фантастів, зокрема харківських, що впродовж останніх двадцяти років перебуває у стані свого активного розвитку, поза сумнівом, заслуговує на детальний аналіз та виокремлення з-поміж новітньої української фантастичної літератури у самостійну регіональну школу. Відзначено, що Харківська школа фантастики має певну історію, традиції і продовжує свій розвиток й у наш час.

The author notes that the work of modern Eastern Ukrainian science fiction writers, in particular Kharkov ones, who have been in a state of their active development for the last twenty years, undoubtedly deserves a detailed analysis and selection among the latest Ukrainian science fiction literature as an independent regional school. It is noted that the Kharkiv school of fantasy has a certain history, traditions, and it continues its development in our time.

Автором отмечено, что творчество современных восточноукраинских фантастов, в частности харьковских, которые последние двадцать лет находятся в состоянии своего активного развития, несомненно, заслуживает детальный анализ и выделение среди новейшей украинской фантастической литературы в самостоятельную региональную школу. Отмечено, что у Харьковской школы фантастики есть определенная история, традиции и она продолжает свое развитие и в наше время.
Чорний, І. В. Становлення та періодизація діяльності Харківської школи фантастики / І. В. Чорний // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 497-498.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Харківська школа фантастики; Харьковская школа фантастики; Kharkiv School of Science Fiction; творчість сучасних східноукраїнських фантастів; творчество современных восточноукраинских фантастов; creativity of modern Eastern Ukrainian science fiction writers; східноукраїнська фантастика; восточноукраинская фантастика; East Ukrainian fantasy; Історія. History. История