Органи прокуратури України в системі державних органів та значення законності в їх діяльності - Синчук, В. Л.; Synchuk, V. L. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 121-130, 2013)
Проаналізовано та узагальнено наукові підходи до визначення місця органів прокуратури в системі державних органів, досліджено сутність і значення законності їх діяльності. Зазначено, що чинна модель місця прокуратури в системі органів державної влади як самостійної державної інституції, що не відноситься до жодної з гілок влади, проте тісно взаємодіє з ними, – є виправданою та адекватною сучасним умовам розвитку країни та стандартам європейського співтовариства в досліджуваній сфері. The paper analyzed and summarized the scientific approaches to the location of organs in the system of government, the essence and meaning of the legality of their activities. It is noted that the current model of local prosecutors in the system of government as an independent state institution that does not belong to any of the branches of government, but works closely with them - is justified and appropriate to modern conditions of development and standards of the European community in the study area. Проанализированы и обобщены научные подходы к определению места органов прокуратуры в системе государственных органов, исследована сущность и значение законности их деятельности. Отмечено, что действующая модель места прокуратуры в системе органов государственной власти как самостоятельной государственной институции, которая не относится ни к одной из ветвей власти, однако тесно взаимодействует с ними, – оправдана и адекватна современным условиям развития страны и стандартам европейского сообщества в исследуемой сфере.
Prosecution Service of Ukraine in the system of government legitimacy and importance of their activities
Органы прокуратуры Украины в системе государственных органов и значение законности в их деятельности
Синчук, В. Л. Органи прокуратури України в системі державних органів та значення законності в їх діяльності / В. Л. Синчук // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 121-130.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Держава і право. State and Law. Государство и право; органи прокуратури; органы прокуратуры; prosecutor’s office agencies; законність; законность; legitimacy; державний орган; государственный орган