Кримінологічна підготовка як самостійний напрямок підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України - Фіалка, М. І.; Fialka, M. I. (Актуальні проблеми діяльності органів досудового розслідування: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Дніпро, 8 черв. 2018 р.). - Дніпро: Дніпроп. держ. ун-т внутр. справ, 2018. - С. 133-134, 2018)
Наголошується на на тому, що кримінологічна підготовка виступає як необхідна складова частина процесу навчання майбутніх фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України. Визначаються основні завдання та форми кримінологічної підготовки в системі навчання майбутніх фахівців.

It is emphasized that criminological training acts as a necessary part of the process of training future specialists for the bodies of pre-trial investigation of the National Police of Ukraine. The main tasks and forms of criminological training in the system of training of future specialists are determined.

Отмечается то, что криминологическая подготовка выступает как необходимая составная часть процесса обучения будущих специалистов для органов досудебного расследования Национальной полиции Украины. Определяются основные задачи и формы криминологической подготовки в системе обучения будущих специалистов.
Keywords: органи досудового розслідування; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; кримінологічна підготовка; criminological training; криминологическая подготовка; pre-trial investigation bodies; органы предварительного расследования; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины