Фактори ухвалення рішень у девіантних підлітків - Московченко, В. В.; Moskovchenko, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1669-7503 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 165-166, 2018)
Досліджено особливості особистості підлітків з девіантною поведінкою з погляду мотиваційно-динамічної (аналіз прояву потреб, потягів, мотивів, установок і емоцій, що визначають вибір спрямованості поведінки) і поведінкової (взаємодія між підлітком і середовищем, суспільством в цілому, соціальні установки, вчинки) стратегій. Розглянуто фактори прийняття рішень девіантними підлітками.

The peculiarities of the personality of adolescents with deviant behavior were studied from the point of view of motivational and dynamic (analysis of the manifestation of needs, urges, motives, attitudes and emotions that determine the choice of the direction of behavior) and behavioral (interaction between a teenager and the environment, society as a whole, social attitudes, actions) strategies. Factors of decision-making by deviant teenagers are considered.

Исследованы особенности личности подростков с девиантным поведением с точки зрения мотивационно-динамической (анализ проявления потребностей, влечений, мотивов, установок и эмоций, определяющих выбор направленности поведения) и поведенческой (взаимодействие между подростком и средой, обществом в целом, социальные установки, поступки) стратегий. Рассмотрены факторы принятия решений девиантными подростками.
Московченко, В. В. Фактори ухвалення рішень у девіантних підлітків / Валентина Валеріївна Московченко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 165-166.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; підлітки; teenagers; подростки; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; ухвалення рішень; decision-making; принятие решений