Щодо відмінностей між матеріальною та цивільно-правовою відповідальністю поліцейських - Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Олена Юхимівна Синявська (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.). - Харків : ХНУВС, 2019. - С. 198-200, 2019)
Зазначено, що матеріальна відповідальність поліцейських – це самостійний вид їх юридичної відповідальності з притаманними їй особливостями, що відрізняється від майнової цивільно-правової відповідальності та потребує окремого закріплення та нормативно-правового урегулювання.

It is noted that the liability of police officers is an independent type of their legal liability with its inherent features, which differs from property civil liability and requires separate consolidation and legal regulation.

Отмечено, что материальная ответственность полицейских – это самостоятельный вид их юридической ответственности с присущими ей особенностями, отличающийся от имущественной гражданско-правовой ответственности и требующий отдельного закрепления и нормативно-правового урегулирования.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; матеріальна відповідальність; цивільно-правова відповідальність; поліцейські; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; материальная ответственность; гражданско-правовая ответственность; полицейские; material liability; civil liability; police officers