Особливості мовної свідомості юристів - Василенко, В. А.; Vasylenko, V. A.; Деменко, А. В.; Demenko , A. V.; Валентина Василенко (Соціально-гуманітарний вісник. - 2017. - Вип. 17. - С. 43-46, 2017)
У статті досліджено специфіку образів мовної свідомості представників юридичної професійної культури. Виявлено особливості впливу професійної культури на мовну свідомість юристів. Проаналізовано реакції, що є компонентами професійної культури юриста і репрезентують правосвідомість.

The article examines the specificity of images of language consciousness of representatives of the legal profession professional culture. Peculiarities of the influence of professional culture on language awareness have been revealed lawyers Reactions that are components of the professional culture of a lawyer are analyzed and represent legal awareness.

В статье исследована специфика образов языкового сознания представителей юридической профессиональной культуры. Выявлены особенности влияния профессиональной культуры на языковое сознание юристов. Проанализированы реакции, являющиеся компонентами профессиональной культуры юриста и представляющие правосознание.
Keywords: юридична освіта; мовна свідомість; правосвідомість; мовленнєва майстерність; професійна культура юриста; legal education; language awareness; legal awareness; speech skills; professional culture of a lawyer; юридическое образование; языковое сознание; правосознание; речевое мастерство; профессиональная культура юриста