Особливості жанру наказу в діловому спілкуванні військових - Коновалова, К. В.; Konovalova, K. V. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 259-260, 2023)
Визначено особливості жанру наказу. Наголошено, що наказ – це усна й письмова форма жанру військового ділового спілкування. Крім того, екстралінгвістичні фактори зумовили поділ усного жанру наказу на два підтипи: усний наказ під час воєнних дій та усний наказ у мирний час.

The specifics of the genre of the order are defined. It is emphasized that the order is an oral and written form of the military business genre communication. In addition, extralinguistic factors determined the division of the oral genre order into two subtypes: verbal order during wartime and verbal order in peacetime.

Определены особенности жанра приказа. Отмечено, что приказ – это устная и письменная форма жанра военного делового общения. Кроме того, экстралингвистические факторы обусловили разделение устного жанра приказа на два подтипа: устный приказ во время военных действий и устный приказ в мирное время.
Keywords: ділове спілкування; business communication; деловое общение; наказ; order; приказ; військовослужбовці; military; военнослужащие