Процесуальні і тактичні особливості допиту потерпілого під час досудового розслідування воєнних злочинів - Тимошко, В. В.; Tymoshko, V. V. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 573-576, 2025)
Зазначено, що ефективність допиту напряму залежить від комплексного дотримання процесуальних вимог і тактико-криміналістичних рекомендацій щодо процедури його проведення. Тактико-криміналістичні особливості проведення допиту обумовлені передусім специфікою механізму вчинення воєнного злочину, процесуальним статусом допитуваної особи, її зацікавленістю й обізнаністю. При цьому рекомендації щодо тактики проведення допиту жодним чином не повинні суперечити процесуальним вимогам до проведення допиту та порушувати кримінальне процесуальне законодавство України.

It is noted that the effectiveness of interrogation directly depends on the comprehensive observance of procedural requirements and tactical and forensic recommendations regarding the procedure for its conduct. The tactical and forensic features of interrogation are determined primarily by the specifics of the mechanism of committing a war crime, the procedural status of the interrogated person, his interest and awareness. At the same time, recommendations regarding interrogation tactics should in no way contradict the procedural requirements for interrogation and violate the criminal procedural legislation of Ukraine.
Keywords: досудове розслідування; розслідування воєнних злочинів; допит потерпілого; процесуальні і тактичні особливості; pre-trial investigation; war crimes investigation; victim interrogation; procedural and tactical features