Проблемні питання професійної компетентності поліцейських у сфері психічного здоров’я: зарубіжний досвід - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 175-177, 2024)
Наголошено, що сьогодні у світі накопичені дієві технології підготовки поліцейських у сфері психічного здоров’я, які можуть слугувати методологічним і практичним орієнтиром для вітчизняної системи підготовки поліцейських кадрів та розбудови ефективної практики професійного реагування поліцейських у кризових інцидентах, пов’язаних із порушеннями ментального здоров’я і травматичними наслідками війни для наших громадян.

It is emphasized that today the world has accumulated effective technologies for the training of police officers in the field of mental health, which can serve as a methodological and practical guide for the domestic system of training police personnel and the development of effective practice of the professional response of police officers in crisis incidents related to mental health disorders and the traumatic consequences of the war for our citizens.

Отмечено, что сегодня в мире накоплены действенные технологии подготовки полицейских в сфере психического здоровья, которые могут служить методологическим и практическим ориентиром для системы подготовки полицейских кадров и развития эффективной практики профессионального реагирования полицейских в кризисных инцидентах, связанных с нарушениями ментального здоровья и травматическими последствиями войны для наших граждан.
Keywords: психічне здоров’я; mental health; психическое здоровье; поліцейські; police officers; полицейские; професійна компетентність; professional competence; профессиональная компетентность; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт