Принцип територіальної оборони України - Калгушкін, Ю. Л.; Kalhushkin, Yu. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5659-183X (Прикарпатський юридичний вісник. - 2015. - Вип. 3 (9), т. 3. - С. 116-119, 2015)
З’ясовано сутність поняття "принцип". Надано авторське визначення «принципів територіальної оборони», під яким запропоновано розуміти керівні засади правового регулювання організації та реалізації заходів, спрямованих на забезпечення захисту окремої території від зовнішньої агресії, діяльності уповноважених на їх проведення суб’єктів. Обґрунтовано, що головною проблемою в процесі окреслення принципів правового регулювання територіальної оборони є те, що вони не закріплені у нормах законодавства. Запропоновано власний перелік керівних засад у досліджуваній сфері. The essence of the concept of "principle" is clarified. The author's definition of "principles of territorial defense" is given, which suggests the guiding principles of legal regulation of the organization and implementation of measures aimed at protecting a particular territory from external aggression, the activities of authorized entities. It is substantiated that the main problem in the process of outlining the principles of legal regulation of territorial defense is that they are not enshrined in law. The own list of guiding principles in the researched one is offered sphere. Выяснена сущность понятия "принцип". Дано авторское определение «принципов территориальной обороны», под которым предложено понимать руководящие принципы правового регулирования организации и реализации мероприятий, направленных на обеспечение защиты отдельной территории от внешней агрессии, деятельности уполномоченных на их проведение субъектов. Обосновано, что главной проблемой в процессе определения принципов правового регулирования территориальной обороны является то, что они не закреплены в нормах законодательства. Предложен собственный перечень руководящих принципов в исследуемой сфере.
Principle of territorial defense of Ukraine
Принцип территориальной обороны Украины
Калгушкін, Ю. Л. Принцип територіальної оборони України / Ю. Л. Калгушкін // Прикарпатський юридичний вісник. - 2015. - Вип. 3 (9), т. 3. - С. 116-119.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Держава і право. State and Law. Государство и право; принципи; принципы; principles; територіальна оборона; территориальная оборона; territorial defense; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; верховенство права; rule of law; законність; законность; legality; законодавство; законодательство; legislation; національна безпека; национальная безопасность; national security; принципи теріторіальної оборони; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право