Адміністративно-правове регулювання нотаріальної діяльності в Україні - Бела, К. О.; Bela, K. O. (Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.). – Харків, 2017. – С. 175-178, 2017)
Акцентовано увагу на подоланні негативних практик, що існують сьогодні у системах тих інституцій, повноваження яких можуть бути розширені в умовах децентралізації та подолання монополії держави. Однією з ключових з них є нотаріат. Запропоновано ряд рекомендацій, спрямованих на вдосконалення діяльності суб’єктів адміністративно-правового регулювання нотаріальної діяльності.

Attention is focused on overcoming the negative practices that exist today in the systems of those institutions, the powers of which can be expanded in the conditions of decentralization and overcoming the monopoly of the state. One of the key ones is the notary. A number of recommendations aimed at improving the activity of subjects of administrative and legal regulation of notarial activity have been proposed.

Акцентировано внимание на преодолении негативных практик, существующих сегодня в системах тех институтов, полномочия которых могут быть расширены в условиях децентрализации и преодоления монополии государства. Одним из ключевых из них является нотариат. Предложен ряд рекомендаций, направленных на усовершенствование деятельности субъектов административно-правового регулирования нотариальной деятельности.
Бела, К. О. Адміністративно-правове регулювання нотаріальної діяльності в Україні / Катерина Олегівна Бела // Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, каф. адмін. права і процесу ф-ту № 3. – Харків, 2017. – С. 175-178.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правове регулювання; administrative and legal regulation; административно-правовое регулирование; нотаріат; notary public; нотариат; нотаріальна діяльність; notarial activity; нотариальная деятельность; Держава і право. State and Law. Государство и право