Об’єкт корпоративного правовідношення - Жорнокуй, Ю. М.; Zhornokui, Yu. M.; Жорнокуй Юрій Михайлович (Юридична наука. - 2011. - № 2. - С. 106-111, 2011)
Проведено аналіз та з’ясовано подвійність об’єкта цивільних правовідносин як належної поведінки їх суб’єктів (безпосередній об’єкт) та майнових і немайнових благ (опосередкований об’єкт), з приводу яких і виникають такі правовідносини. Зауважено, що корпоративне правовідношення має також власний об’єкт – дії осіб стосовно реалізації суб’єктивного корпоративного права і юридичного обов’язку.

The problem questions of defining the objects of civil and corporative legal relationships.

Освещаются проблемные вопросы определения объектов гражданского правоотношения и корпоративного правоотношения.
Object of corporate legal relationship
Объект корпоративного правоотношения
Keywords: об’єкт цивільного правовідношення; object civil legal relationships; объект гражданского правоотношения; об’єкт корпоративного правовідношення; object of corporate legal relationship; объект корпоративного правоотношения; правова природа; legal nature; правовая природа