Базові принципи та інструменти забезпечення безпеки е-ідентифікації громадян - Клімушин, П. С.; Білобров, А. В. (Використання сучасних інформаційних технологій в діяльності Національної поліції України: матеріали наук.-практ. семінару, м. Дніпро, 23.11., 2018)
Більшість держав – членів ЄС використовують засоби е-ідентифікації, специфічні для бізнес-установ. Більшість із цих засобів є апаратними ключами, що містять кваліфікований сертифікат для е-підпису. Ці засоби е-ідентифікації можуть використовуватися не тільки для автентифікації, а й для підписання документів від імені компанії. Слід зауважити, що, хоча ці засоби е-ідентифікації можуть використовуватись виключно для представлення компанії, вони є номінативними, тобто містять ідентифікаційні дані представників.
Клімушин П. С., Білобров А. В. Базові принципи та інструменти забезпечення безпеки е-ідентифікації громадян // Використання сучасних інформаційних технологій в діяльності Національної поліції України: матеріали наук.-практ. семінару, м. Дніпро, 23.11.2018 р. / МВС України, Управління інформаційних технологій та програмування Департаменту кіберполіції Національної поліції України, ВНЗ МВС, МОН України, 2018. .
Keywords: е-ідентифікація громадян; е-картка; інструменти е-ідентифікації; персональні дані