Тактика дій правоохоронців під час нападу на об’єкти хімічної та радіаційної небезпеки - Скляр, О. С.; Skliar, O. S.; Носулько, Ю. Ю.; Nosulko, Yu. Yu.; Олександр Скляр (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 552-556, 2025)
Розглянуто питання підвищення ефективності виконання покладених на правоохоронців обов’язків по захисту об’єктів хімічної та радіаційної небезпеки. Акцентовано увагу на освіті та інформаційній роботі серед населення, щоб підвищити рівень готовності та свідомості громадян у справі протидії радіаційній та хімічній небезпеці. Це сприятиме забезпеченню ефективного функціонування системи цивільного захисту та збереженню життя та здоров’я не лише правоохоронців, але й громадян у непередбачених ситуаціях.

The issue of increasing the efficiency of the implementation of the duties assigned to law enforcement officers to protect objects of chemical and radiation hazard was considered. Attention was focused on education and information work among the population in order to increase the level of preparedness and awareness of citizens in combating radiation and chemical hazards. This will contribute to ensuring the effective functioning of the civil protection system and preserving the life and health of not only law enforcement officers, but also citizens in unforeseen situations.
Keywords: правоохоронці; службова підготовка; захист від хімічних та радіаційних загроз; тактика дій; хімічна та радіаційна небезпека; law enforcement officers; service training; protection against chemical and radiation threats; tactics; chemical and radiation danger