Особливості сприйняття ставлення батьків дівчатами з девіантними формами поведінки - Шевцова, І. І.; Shevtsova, I. I. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 292-296, 2018)
Відображено результати емпіричного дослідження сприйняття ставлення батьків та схильності до поведінки, що відхиляється, у дівчат з девіантними формами поведінки. Показано, що ворожість, директивність і непослідовність у вихованні батьків значною мірою сприяє розвитку у дівчат форм поведінки, що відхиляються.

The results of an empirical study of the perception of parents' attitudes and the tendency to deviant behavior in girls with deviant behaviors are reflected. It has been shown that hostility, directiveness and inconsistency in parenting greatly contribute to the development of deviant behavior in girls.

Отражены результаты эмпирического исследования восприятия отношения родителей и склонности к отклоняющемуся поведению у девушек с девиантными формами поведения. Показано, что враждебность, директивность и непоследовательность в воспитании родителей в значительной степени способствует развитию у отклоняющихся форм поведения.
Шевцова, І. І. Особливості сприйняття ставлення батьків дівчатами з девіантними формами поведінки / Ірина Ігорівна Шевцова // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. –Харків, 2018. – С. 292-296.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; поведінка батьків; parents' behavior; поведение родителей; дівчата; girls; девушки; дослідження; research; исследование; сприйняття ставлення батьків