Особливості підготовки правоохоронних кадрів із лав курсантсько-студентського середовища: лідерські якості та харизма молоді - Безпалько, С. В.; Bezpalko, S. V.; Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V.; Денищук, Д. Є.; Denyshchuk, D. Ye.; Іван Кріцак; Денис Денищук; Сергій Шатрава (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 288-290, 2022)
Висвітлено особливості підготовки правоохоронних кадрів із лав курсантсько-студентського середовища. Зазначено, що, як свідчить практика, більшість керівних якостей, здобутих у молоді роки, стають необхідними у житті. Міцні зв’язки лідерства з курсантських, студентських років є запорукою усталених відносин на високих керівних посадах. Велике значення має залучення до виховання і навчання особового складу кращих спеціалістів своєї справи: суддів, прокурорів, адвокатів, представників військових та правоохоронних структур, менеджерів, лікарів, вчителів – усіх тих, кому вдалось зробити прорив на власній ділянці роботи. Їхня харизма, безцінний досвід відіграє неабияку роль у наставництві, навчанні майбутнього апарату управління, правозастосовній практиці, у службовій діяльності керівного складу держави.

The features of the training of law enforcement personnel from the ranks of the cadet-student environment are highlighted. It is noted that, as practice shows, most of the leadership qualities acquired in youth become necessary in life. Strong ties of leadership throughout the cadet and student years are the key to well-established relationships in high leadership positions. Of great importance is the involvement in the education and training of personnel of the best specialists in their field: judges, prosecutors, lawyers, representatives of military and law enforcement agencies, managers, doctors, teachers - all those who managed to make a breakthrough in their own area of ​​work. Their charisma, invaluable experience plays an outstanding role in mentoring, training the future administration apparatus, law enforcement practice, and in the official activities of the leadership of the state.

Освещены особенности подготовки правоохранительных кадров из рядов курсантско-студенческой среды. Отмечено, что, как показывает практика, большинство руководящих качеств, полученных в молодые годы, становятся необходимыми в жизни. Прочные связи лидерства с курсантских, студенческих лет являются залогом устоявшихся отношений на высоких руководящих должностях. Большое значение имеет вовлечение в воспитание и обучение личного состава лучших специалистов своего дела: судей, прокуроров, адвокатов, представителей военных и правоохранительных структур, менеджеров, врачей, учителей – всех тех, кому удалось совершить прорыв на собственном участке работы. Их харизма, бесценный опыт играет незаурядную роль в наставничестве, обучении будущего аппарата управления, правоприменительной практике, в служебной деятельности руководящего состава государства.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Вища освіта. Высшее образование. Higher education.; підготовка правоохоронних кадрів; курсанти; студенти; лідерські якості; харизма молоді; подготовка правоохранительных кадров; курсанты; студенты; лидерские качества; харизма молодежи; law enforcement training; cadets; students; leadership skills; charisma of youth