До проблеми функціонування професійних спілок у Національній поліції України - Мельник, К. Ю.; Melnyk, K. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8960-0234 (Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав.2020 р.). – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. 49-51., 2020)
Зазначено, що для посилення захисту трудових прав поліцейських, які сьогодні нерідко порушуються, необхідно підвищити правовий статус поліцейських професійних спілок у відносинах проходження служби у Національній поліції України. Для цього доцільно передбачити зазначені у статті норми Кодексу законів про працю України щодо прав професійних спілок у Законі України «Про Національну поліцію». Отмечено, что для усиления защиты трудовых прав полицейских, которые нередко нарушаются, необходимо повысить правовой статус полицейских профессиональных союзов в отношениях прохождения службы в Национальной полиции Украины. Для этого целесообразно предусмотреть указанные в статье нормы Кодекса законов о труде Украины о правах профессиональных союзов в Законе Украины "О Национальной полиции". It is noted that in order to strengthen the protection of the labor rights of police officers, which are often violated, it is necessary to improve the legal status of police trade unions in terms of serving in the National Police of Ukraine. To do this, it is advisable to provide for the norms of the Labor Code of Ukraine on the rights of trade unions indicated in the article in the Law of Ukraine "On the National Police".
Мельник К. Ю. До проблеми функціонування професійних спілок у Національній поліції України / К. Ю. Мельник / Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав. 2020 р.) / за заг. ред. К. Ю. Мельника; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. 49-51.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дотримання трудових прав; соблюдение трудовых прав; observance of labor rights; професійні спілки; профессиональные союзы; trade unions; профспілки; профсоюзы; unions; захист інтересів; защита интересов; protection of interests; захист трудових прав поліцейських; защита трудовых прав полицейских; protection of labor rights of police officers