Роль і вплив державних органів на безпеку дорожнього руху в Україні - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Сергій Гусаров (Європейські перспективи. - 2017. - № 1. - С. 54-63, 2017)
У статті розглянуто сучасний стан нормативно-правового визначення ролі державних органів у забезпеченні безпеки дорожнього руху в Україні. Особлива увага приділена ролі Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції у даній сфері. Розглянуто пропозиції щодо удосконалення законодавчої бази забезпечення безпеки дорожнього руху.

The article deals with the current state of legal framework of the role of state bodies in ensuring the road safety in Ukraine. Particular attention is paid to the role of Ministry of Internal Affairs and National Police in this sphere. Initiatives to improve legislative framework of the road safety are analyzed.

В статье рассмотрено современное состояние нормативно-правового определения роли государственных органов в обеспечении безопасности дорожного движения в Украине. Особенное внимание уделено роли Министерства внутренних дел и Национальной полиции в данной сфере. Рассмотрены инициативы по усовершенствованию законодательной базы обеспечения безопасности дорожного движения.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безпека дорожнього руху; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Міністерство внутрішніх справ України; удосконалення законодавства; поліція; безопасность дорожного движения; ensuring the road safety; road safety; Национальная полиция Украины; полиция; National police of Ukraine; police; Министерство внутренних дел Украины; усовершенствование законодательства; Ministry of Internal Affairs of Ukraine; perfection of legislation