Загальна характеристика адміністративно-правового статусу суб’єктів сектора безпеки і оборони - Пономарьов, С. П.; Ponomarov, S. P. (Наукові записки [Центральноукр. держ. пед. ун-ту імені Володимира Винниченка]. Сер.: Право. - 2018. - Вип. 5. - С. 67-71, 2018)
В статті надано розуміння системи суб’єктів сектора безпеки і оборони та надано їх класифікацію. Визначено поняття та розкрито основні елементи адміністративно-правового статусу суб’єкта сектора безпеки і оборони. Доведено, що систему суб’єктів сектора безпеки і оборони об’єднує мета і ціль функціонування – забезпечення національної безпеки.

The article provides an understanding of the system of subjects of the security and defense sector and provided their classification. The concept and the basic elements of the administrative-legal status of the subject of the security and defense sector are revealed. It is proved that the system of subjects of the security and defense sector combines the purpose and purpose of functioning - the provision of national security.

В статье предоставлено понимание системы субъектов сектора безопасности и обороны, дана ​​их классификация. Определены понятия и раскрыты основные элементы административно-правового статуса субъекта сектора безопасности и обороны. Доказано, что систему субъектов сектора безопасности и обороны объединяет цель функционирования – обеспечение национальной безопасности.
General characteristics of the administrative and legal status of the security and defense sector
Keywords: сектор безпеки і оборони України; security and defense sector of Ukraine; сектор безопасности и обороны Украины; національна безпека; national security; национальная безопасность; адміністративно-правовий статус; administrative and legal status; административно-правовой статус; суб’єкти сектора безпеки і оборони; subjects of the security and defense sector; субъекты сектора безопасности и обороны