Глобалізація в системі менеджменту підприємства - Ткаченко, С. О.; Tkachenko, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5816-4185 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.). – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 201-202., 2019)
Автором зазначено, що конкуренція на міжнародному й внутрішньому ринках є динамічним і еволюційним процесом, що буде лише підсилюватись через невизначеність, непередбачуваність і нестабільність зовнішнього середовища. Несприятливі фактори, що надають повсякденний вплив на діяльність підприємств – економічних систем в умовах невизначеності розвитку зовнішнього середовища, повинні розглядатися як найважливіше джерело пробудження, енергії й стимулу до пошуку найбільш економічних рішень.

The author noted that competition in the international and domestic markets is a dynamic and evolutionary process that will only intensify due to the uncertainty, unpredictability and instability of the external environment. Unfavorable factors that have a daily impact on the activities of enterprises - economic systems in the face of uncertainty in the development of the external environment, should be considered as the most important source of awakening, energy and incentive to find the most economical solutions.

Автором отмечено, что конкуренция на международном и внутреннем рынках является динамичным и эволюционным процессом, который будет только усиливаться из-за неопределенности, непредсказуемости и нестабильности внешней среды. Неблагоприятные факторы, оказывающие повседневное влияние на деятельность предприятий – экономических систем в условиях неопределенности развития внешней среды, должны рассматриваться как важнейший источник пробуждения, энергии и стимула к поиску наиболее экономичных решений.
Ткаченко, С. О. Глобалізація в системі менеджменту підприємства / С. О. Ткаченко // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 201-202.
Keywords: Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; менеджмент підприємства; менеджмент предприятия; enterprise management; управління; управление; control; діяльність підприємств; деятельность предприятий; business activities; підприємництво; предпринимательство; entrepreneurship; єдиний економічний простір; единое экономическое пространство; common economic space; міжнародний менеджмент; международный менеджмент; international management; забезпечення комплексного підходу; обеспечение комплексного подхода; ensuring an integrated approach