Участь адвоката при проведенні процесуальних дій під час міжнародної правової допомоги в кримінальному провадженні - Монастирська В. Ю.; Monastyrska V. Yu. (Науковий вісник публічного та приватного права. – 2020. - Вип. 6, т. 2. – С. 245-252, 2020)
Розкрито особливості участі адвоката при проведенні процесуальних дій під час міжнародної правової допомоги в кримінальному провадженні. Зазначено, що адвокат може брати участь у проведенні процесуальної дії за запитом іноземної держави як разом із особою, інтереси якої він представляє, так і замінюючи її. Він користується процесуальними правами свого клієнта, за винятком окремих невід’ємних його прав, зокрема права давати показання. The peculiarities of a lawyer's participation in conducting procedural actions during international legal assistance in criminal proceedings are revealed. It is noted that a lawyer may participate in a procedural action at the request of a foreign state both together with the person whose interests he represents and replacing him. He enjoys the procedural rights of his client, with the exception of certain inalienable rights, including the right to testify. Раскрыты особенности участия адвоката при проведении процессуальных действий во время международной правовой помощи в уголовном производстве. Отмечено, что адвокат может участвовать в проведении процессуального действия по запросу иностранного государства как вместе с лицом, интересы которого он представляет, так и заменяя его. Он пользуется процессуальными правами своего клиента, за исключением отдельных неотъемлемых его прав, в частности, права давать показания.
Participation of a lawyer in conducting procedural actions during international legal assistance in criminal proceedings
Монастирська В. Ю. Участь адвоката при проведенні процесуальних дій під час міжнародної правової допомоги в кримінальному провадженні / Монастирська В. Ю. // Науковий вісник публічного та приватного права. – 2020. - Вип. 6, т. 2. – С. 245-252. - DOI: https://doi.org/10.32844/2618-1258.2020.6-2.42.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; міжнародне співробітництво; международное сотрудничество; international cooperation; адвокат; lawyer; право на захист; право на защиту; right to protection; міжнародна правова допомога; международная правовая помощь; international legal assistance