Ensuring human rights by investigators under a suspension notice - Burlaka, Ya. A.; Бурлака, Я. А. (Visegrad journal on human rights. – 2019. – № 6 (Vol. 3). – P. 19-24, 2019)
Визначено окремі проблемні питання забезпечення слідчим прав особи під час повідомлення про підозру. Проаналізовано норми національного законодавства, практику діяльності органів досудового розслідування, прокуратури, позиції вчених в аспекті досліджуваного питання. Акцентовано увагу на необхідності неухильного дотримання порядку повідомлення особі про підозру, що є запорукою як забезпечення прав особи, яка підозрюється у вчинені злочину, так і визнання в подальшому доказів належними і допустимими. Констатовано доцільним здійснення подальшого комплексного дослідження проблем оскарження повідомлення про підозру.

The author of the article has defined some issues of ensuring human rights by investigators under a suspicion notice. The norms of national legislation, practice of activity of the agencies of pre-trial investigation,prosecutor’s office, positions of scholars within the aspect of the researched issue have been analyzed. The emphasis has been placed on the need to strictly adhere to the procedure of notification of the person of the suspicion, which is a guarantee of both the protection of human rights suspected of committing a crime and the recognition of evidence as admissible in the future. It has been found expedient to carry out further comprehensive investigation of the issue of appealing the suspicion notice.

Определены отдельные проблемные вопросы обеспечения следователем прав личности при уведомлении о подозрении. Проанализированы нормы национального законодательства, практика деятельности органов досудебного расследования, прокуратуры, позиции ученых в аспекте изучаемого вопроса. Акцентировано внимание на необходимости неукоснительного соблюдения порядка сообщения лицу о подозрении, являющемся залогом как обеспечения прав лица, подозреваемого в совершении преступления, так и признания в дальнейшем доказательств надлежащими и допустимыми. Констатировано целесообразным проведение дальнейшего комплексного исследования проблем обжалования сообщения о подозрении.
Забезпечення слідчим прав особи під час повідомлення про підозру
Burlaka, Y. Ensuring human rights by investigators under a suspension notice / Yaroslav Burlaka // Visegrad journal on human rights. – 2019. – № 6 (Vol. 3). – P. 19-24.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; publikatsii u zarubizhnomu vydanni; забезпечення прав; ensuring rights; обеспечение прав; підозрюваний; suspect; подозреваемый; затримання; detention; задержание; повідомлення про підозру; report of suspicion; сообщение о подозрении; захисник; defender; защитник