Вплив військових конфліктів на діяльність поліції: досвід США - Бабіч, Н. І.; Babich, N. I. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 237-239, 2023)
Стверджено, що Україна як незалежна, правова, демократична держава наразі змушена, шляхом пізнання та конструктивного використання поліцейського досвіду розвинутих країн світу, забезпечити реформування поліції шляхом відродження всієї сукупності правових норм, що регламентують її діяльність, відповідно до міжнародних стандартів.

It is asserted that Ukraine as an independent, legal, democratic state is currently forced, through knowledge and constructive use of the police experience of developed countries of the world, to ensure the reform of the police by reviving the entire set of legal norms regulating its activities in accordance with international standards.

Утверждено, что Украина как независимое, правовое, демократическое государство вынуждена путем познания и конструктивного использования полицейского опыта развитых стран мира обеспечить реформирование полиции путем возрождения всей совокупности правовых норм, регламентирующих ее деятельность, в соответствии с международными стандартами.
Keywords: поліція; police; полиция; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; військовий конфлікт; military conflict; военный конфликт; США; USA