Гендерні особливості " Я- концепції" в юнацькому віці - Добривечір, Д. О.; Dobryvechir, D. O. (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 47-49, 2019)
Представлено результати дослідження гендерних особливостей когнітивного компоненту «Я-концепції» в юнацькому віці. Показано, що «Я-образ» дівчат є більш диференційованим і позитивним та відрізняються представленістю рефлексивного «Я» з підкресленням фемінних якостей особистості.

The results of the study of the gender characteristics of the cognitive component of the "I-concept" in youth are presented. It is shown that the "self-image" of girls is more differentiated and positive and differs in the representation of a reflective "I" with an emphasis on feminine personality qualities.

Представлены результаты исследования гендерных особенностей когнитивного компонента «Я-концепции» в юношеском возрасте. Показано, что «Я-образ» девушек более дифференцированный и положительный и отличаются представленностью рефлексивного «Я» с подчеркиванием феминных качеств личности.
Добривечір, Д. О. Гендерні особливості " Я- концепції" в юнацькому віці / Дар’я Олександрівна Добривечір // Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 47-49.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Я-концепція; I-concept; Я-концепция; Я-образ; гендер; gender; юнаки; young men; юноши; дівчата; girls; девушки; гендерні особливості; gender characteristics; гендерные особенности