Проблемні питання законодавчого унормування реабілітації - Наумова, А. О.; Naymova, A. O. (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 99-100, 2024)
Зазначено, що невідкладною потребою сьогодення є переосмислення та реформування системи кримінального судочинства, в тому числі і в частині захисту прав людини в кримінальному судочинстві шляхом впровадження інституту реабілітації.

It is noted that the urgent need of the present day is to rethink and reform the criminal justice system, including in terms of protecting human rights in criminal justice through the introduction of the institution of rehabilitation.

Отмечено, что сегодняшней необходимостью является переосмысление и реформирование системы уголовного судопроизводства, в том числе и в части защиты прав человека в уголовном судопроизводстве путем внедрения института реабилитации.
Keywords: Україна; кримінальне право; реабілітація; кримінальне судочинство; захист прав людини; Ukraine; criminal law; rehabilitation; criminal justice