Традиційне свято в духовній культурі сучасного суспільства - Бацінко, О. А.; Batsinko, O. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 62-64, 2023)
Підкреслено, що свято – це унікальне утворення із традицій і звичаїв (пісенних, танцювальних, фольклорних, ігрових, релігійних), яке дозволяє легко, невимушено, із цікавістю їх вивчати, що важливо в контексті вирішення завдань подальшої трансляції й збереження культурної спадщини, розвитку соціальної активності, патріотизму та моральності в умовах сьогодення.

It is emphasized that the holiday is a unique formation of traditions and customs (songs, dance, folklore, games, religious), which allows it is easy, casual, and interesting to study them, which is important in the context solving the problems of further broadcasting and cultural preservation heritage, development of social activity, patriotism and morality in today's conditions.

Подчеркнуто, что праздник – это уникальное образование из традиций и обычаев (танцевальных, фольклорных, игровых, религиозных), которое разрешает легко, непринужденно, с интересом их изучать, что важно в контексте решение задач дальнейшей трансляции и сохранение культурного наследия, развития социальной активности, патриотизма и нравственности в современных условиях.
Keywords: духовна культура; spiritual culture; духовная культура; свято; holiday; праздник; святкові заходи; holiday events; праздничные мероприятия; святкові традиції; holiday traditions; праздничные традиции