Етнонаціональна освіта як головна складова формування національної самосвідомості - Демиденко, Н. М.; Demydenko, N. M. (Духовно-інтелектуальне виховання і навчання молоді в ХХІ столітті : Міжнар. період. зб. наук. пр. – Харків : ВННОТ, 2022. – Вип. 4. – С. 782-784, 2022)
У статті висвітлені питання впливу національної культури на формування національної самосвідомості у період глобалізації.

The article highliqhts the impact of national culturse on the formation of national self-awareness in the period of qlobalization.

В статье отражены вопросы влияния национальной культуры на формирование национального самосознания в период глобализации.
Keywords: Україна; фольклор; нація; етнос; глобалізація; етнонаціональна освіта; folklore; nation; ethnos; qlobalization; etnonational education; этнонациональное образование; глобализация