Основні напрями реалізації експертної ініціативи у кримінальному провадженні - Щербанюк, Д. В.; Shcherbaniuk, D. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 270-272, 2018)
Розглянуто проблемні питання реалізації експертної ініціативи у кримінальному провадженні. У чинному кримінальному процесуальному законодавстві відсутня спеціальна процедура реалізації експертом права на ініціативу. Разом з тим, із закону випливає реалізація експертної ініціативи при проведенні судової експертизи.

Problematic issues of implementation of expert initiative in criminal proceedings are considered. In the current criminal procedural legislation, there is no special procedure for the exercise of the right of initiative by an expert. At the same time, the law implies the implementation of expert initiative when conducting a forensic examination.

Рассмотрены проблемные вопросы реализации экспертной инициативы в уголовном производстве. В действующем уголовном процессуальном законодательстве отсутствует специальная процедура реализации экспертом права на инициативу. Вместе с тем, из закона следует реализация экспертной инициативы при проведении судебной экспертизы.
Щербанюк, Д. В. Основні напрями реалізації експертної ініціативи у кримінальному провадженні / Дмитро Володимирович Щербанюк // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 270-272.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; судова експертиза; forensic examination; судебная экспертиза; експертна ініціатива; expert initiative; экспертная инициатива; експерт; expert; эксперт