Окремі аспекти законодавчого регулювання забезпечення механізму адміністративної відповідальності - Яценко, В. П.; Yatsenko, V. P.; Валентина Яценко (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 55-57, 2023)
Проаналізовано проблему вчинення адміністративних правопорушень в сфері безпеки дорожнього руху. Визначено необхідність не лише санкцій, а й механізму притягнення до адміністративної відповідальності. Розглянуто зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення процесуального механізму розгляду справ про адміністративні правопорушення з урахуванням практики Європейського суду з прав людини та рішень Конституційного Суду України.

The problem of committing administrative offenses in the field of road safety is analyzed. The necessity of not only sanctions, but also the mechanism of bringing to administrative responsibility was determined. Changes to the Code of Ukraine on Administrative Offenses regarding the improvement of the procedural mechanism for consideration of cases on administrative offenses taking into account the practice of the European Court of Human Rights and the decisions of the Constitutional Court of Ukraine were considered.

Проанализирована проблема совершения административных правонарушений в сфере безопасности дорожного движения. Определена необходимость не только санкций, но и механизма привлечения к административной ответственности. Рассмотрены изменения в Кодекс Украины об административных правонарушениях по усовершенствованию процессуального механизма рассмотрения дел об административных правонарушениях с учетом практики Европейского суда по правам человека и решений Конституционного Суда Украины.
Keywords: адміністративні правопорушення; administrative offenses; административные правонарушения; адміністративна відповідальність; administrative responsibility; административная ответственность; законодавче регулювання; legislative regulation; законодательное регулирование