Проблеми становлення Державної міграційної служби України в аспекті європейської інтеграції - Сікорський, О. П.; Sikorskyi, O. P. (Право і безпека. - 2010. - № 1 (33). - С. 10-14, 2010)
Досліджено чинну законодавчу базу і наукові джерела щодо реалізації державної міграційної політики та проаналізовано існуючі проблеми, які виникли у зв’язку зі створенням Державної міграційної служби України. Визначено власне бачення шляхів вирішення правових протиріч та запропоновано конкретні напрямки удосконалення її правового статусу для підвищення ефективності діяльності новоствореного органу в майбутньому.

Legislation in force and scientific sources regarding realization of state migratory policy are researched; existing problems appeared in connection with creation of State migration service of Ukraine are analyzed in this article. The author’s vision of legal contradictions solving and concrete directions of its legal status improvement are offered.

Исследовано действующее законодательство и научные источники относительно реализации государственной миграционной политики и проанализированы существующие проблемы, которые возникли в связи с созданием Государственной миграционной службы Украины. Определено авторское собственное видение путей решения правовых противоречий и предложены конкретные направления усовершенствования ее правового статуса для повышения эффективности деятельности новообразованного органа в будущем.
Keywords: Державна міграційна служба України; State Migration Service of Ukraine; Государственная миграционная служба Украины; державна міграційна політика; state migration policy; государственная миграционная политика; правовий статус; legal status; правовой статус