Єдність та диференціація правового регулювання праці працівників закладів вищої освіти - Рижеченко, К. С.; Ryzhechenko, K. S. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 2, т. 2, ч. 1. - С. 53-58, 2018)
У статті, на основі аналізу наукових поглядів вчених та норм чинного законодавства України, надано характеристику принципу єдності та диференціації правового регулювання праці працівників закладів вищої освіти. Наголошено, що дотримання вказаного принципу має першочергове значення при створенні організаційних та правових умов для реалізації вказаними працівниками свого трудо-правового статусу.

In the article, on the basis of the analysis of scientific views of scientists and norms of the current legislation of Ukraine, the characteristic of the principle of unity and differentiation of legal regulation of labor of higher education institutions workers is presented. It is emphasized that adherence to the stated principle is of paramount importance in creating the organizational and legal conditions for the realization of the mentioned labor status by the said employees.

В статье, на основе анализа научных взглядов ученых и норм действующего законодательства Украины, охарактеризован принцип единства и дифференциации правового регулирования труда работников высших учебных заведений. Отмечено, что соблюдение указанного принципа имеет первостепенное значение при создании организационных и правовых условий для реализации указанными работниками своего трудо-правового статуса.
Keywords: єдність та диференціація; правове регулювання; праця; працівник закладів вищої освіти; заклади вищої освіти; законодавство; unity and differentiation; legal regulation; labor; employee of higher education institutions; higher education institutions; legislation; единство и дифференциация; правовое регулирование; труд; работник высшего учебного заведения; высшие учебные заведения; законодательство