Проблемні питання формування криміналістичної характеристики злочинів у наукових дослідженнях учених - Юхно, О. О.; Yukhno, O. O.; Ушакова, М. В.; Ushakova, M. V.; Олександр Юхно (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 188-190, 2021)
Визначено, що на сьогодні більшість вітчизняних вчених дотримуються загальної наукової позиції про криміналістичну характеристику кримінальних правопорушень (злочинів) як практично значущу наукову категорію, що є невід’ємною складовою частиною окремих методик розслідування.

It was determined that today the majority of domestic scientists adhere to the general scientific position on the forensic characterization of criminal offenses (crimes) as a practically significant scientific category, which is an integral part of individual investigation methods.

Определено, что сегодня большинство отечественных ученых придерживаются общей научной позиции о криминалистической характеристике уголовных правонарушений (преступлений) как практически значимой научной категории, что является неотъемлемой составной частью отдельных методик расследования.
Keywords: наукові дослідження; scientific research; научные исследования; криміналістична характеристика злочинів; forensic characteristics of crimes; криминалистическая характеристика преступлений; криміналістична методика; forensic technique; криминалистическая методика