До проблеми визначення поняття «соціальне партнерство» - Могілевський, Л. В.; Mohilevskyi, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6994-6086 (Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» . – 2018. – Вип. 1. – С. 96-106, 2018)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених досліджено теоретичні підходи щодо розуміння поняття «соціальне партнерство». Відмічено, що інститут соціального партнерства поширений у багатьох країнах світу. Наголошено, що у розвинених країнах соціальне партнерство, як правило, здійснюється на національному, галузевому, територіальному та виробничих рівнях у формі консультацій, переговорів, колективних договорів та угод.

In the article based on the analysis of scientific views of scientists theoretical approaches to understanding the concept of "social partnership" are researched. It is noted that the institution of social partnership is distributed in many countries of the world. It is emphasized that in developed countries, social partnership is usually carried out at the national, sectoral, territorial and industrial levels in the form of consultations, negotiations, collective agreements and agreements.

В статье на основе анализа научных взглядов ученых исследованы теоретические подходы к пониманию понятия «социальное партнерство». Отмечено, что институт социального партнерства распространен во многих странах мира. Акцентировано внимание на том, что в развитых странах социальное партнерство, как правило, осуществляется на национальном, отраслевом, территориальном и производственном уровнях в форме консультаций, переговоров, коллективных договоров и соглашений.
Могілевський, Л. В. До проблеми визначення поняття «соціальне партнерство» / Могілевський Л. В. // Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» . – 2018. – Вип. 1. – С. 96-106.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; трудові відносини; трудовые отношения; labor relations; соціальне партнерство; социальное партнерство; social partnership; джерела трудового права; источники трудового права; sources of labor law; поняття; понятие; concept; погляди науковців; взгляды ученых; views of scientists