Символіка «чужого» простору в романі П. Кулакової «Я пам’ятатиму твоє обличчя» - Кобилко, Н. А.; Kobylko, N. A. (Українські студії в європейському контексті. - 2024. - № 8. - С. 35-39, 2024)
У статті досліджено символіку «чужого» простору в містичному трилері П. Кулакової «Я пам’ятатиму твоє обличчя». Проаналізовано суміжні та бінарно-опозиційні образи, пов’язані з простором, а саме дороги, дому, порога, озера, лісу, міста / села, реального світу / світу міфічних істот.

The article examines the symbolism of “alien” space in P. Kulakova's mystical thriller “I will remember your face”. The author analyzes the adjacent and binary-oppositional images related to space, namely the road, home, threshold, lake, forest, city / village, real world / mythical creatures' world.

В статье исследована символика «чужого» пространства в мистическом триллере П. Кулаковой «Я буду помнить твое лицо». Проанализированы смежные и бинарно-оппозиционные образы, связанные с пространством, а именно дороги, дома, порога, озера, леса, города/деревни, реального мира/мира мифических существ.
Symbolism of “alien” space in P. Kulakova's novel “I will remember your face”
Keywords: «чужий» / «свій» простір; образ-символ; локус; містичний трилер; Кулакова П.; “alien” / “own” space; image-symbol; locus; mystical thriller; Kulakova P.; «чужое» / «свое» пространство; мистический триллер; символика