Щодо доступу до правосуддя в галузі охорони довкілля - Шуміло, О. М.; Shumilo, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0506-4631 (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. – 2015. – Вип. 34, т. 2. – С. 56-59, 2015)
Стаття присвячена вивченню питання доступу до правосуддя в галузі охорони довкілля як елементу міжнародно-правових норм у справі досягнення цілей сталого розвитку. Здійснено аналіз нинішнього стану доступу до правосуддя, його регламентацію та окреслено конституційні засади цього інституту. Автором зроблено висновок щодо необхідності розгляду доступу до правосуддя як комплексного правового інституту.

The article is devoted to examining the issues of access to justice in the scope of protecting environment as an element of international legal rules in the framework of achieving the goals of sustainable development. The modern stage of access to justice, its regulation and constitutional grounds have been analyzed. The author has made a conclusion on the necessity of considering the access to justice as a complex legal institute.

Статья посвящена изучению вопроса доступа к правосудию в области охраны окружающей природной среды как элемента международно-правовых норм в деле достижения целей устойчивого развития. Осуществлены анализ нынешнего состояния доступа к правосудию, его регламентация и очерчены конституционные основы этого института. Автором сделан вывод о необходимости рассмотрения доступа к правосудию как комплексного правового института.
Considering the issues of access to justice in the scope of protecting environment
Шуміло О. М. Щодо доступу до правосуддя в галузі охорони довкілля / Шуміло О. М. // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. – 2015. – Вип. 34, т. 2. – С. 56-59.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Екологічне право. Environmental law. Экологическое право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; доступ до правосуддя; екологічні права громадян; Оргуська конвенція 1998 р.; система екологічного права; екологічний правопорядок; конституційні засади доступу до правосуддя; access to justice; environmental citizen rights; Aarhus convention; environmental law system; environmental legal order; constitutional grounds for access to justice; доступ к правосудию; экологические права граждан; Орхусская конвенция 1998 г.; система экологического права; экологический правопорядок; конституционные принципы доступа к правосудию