Стан і динаміка військової злочинності в Україні - Казначеєва, Д. В.; Kaznacheieva, D. V. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 259-264, 2024)
Відзначено, що реальний стан військової злочинності характеризується подальшою тенденцією до інтенсифікації. Констатовано усталення стійкого негативного тренду до погіршення кримінологічної ситуації. Підкреслено, що закономірністю розвитку військової злочинності під час війни є: зміна структури, підвищення суспільної небезпеки злочинності, посилення її латентності; неухильне збільшення рівня фактичної злочинності.

It was noted that the real state of military crime is characterized by a further tendency towards intensification. A stable negative trend towards the deterioration of the criminological situation has been established. It is emphasized that the regularity of the development of military crime during the war is: a change in the structure, an increase in the social danger of crime, and an increase in its latency; a steady increase in the level of actual crime.

Отмечено, что реальное состояние военной преступности характеризуется дальнейшей тенденцией к интенсификации. Констатировано установление устойчивого негативного тренда к ухудшению криминологической ситуации. Подчеркнуто, что закономерностью развития военной преступности во время войны есть: изменение структуры, повышение общественной опасности преступности, усиление ее латентности; неукоснительное увеличение уровня фактической преступности.
Keywords: військова злочинність; war crime; военная преступность; стан злочинності; state of crime; состояние преступности; динаміка військової злочинності; dynamics of military crime; динамика военной преступности