Роль юридичної психології у виправленні засуджених та їхній соціальний адаптації - Зінченко, О. Д.; Zinchenko, O. D. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 85-86, 2023)
Описується значення юридичної психології у процесі виправлення засуджених та їх соціальної адаптації. Юридична психологія відіграє ключову роль у розумінні психологічних аспектів поведінки засуджених, що впливає на ефективність виправних програм. Особлива увага приділяється методам, які сприяють позитивним змінам у поведінці та мисленні засуджених, з метою їх успішної інтеграції у суспільство. Розглядається важливість індивідуального підходу та розробки стратегій, що забезпечують не тільки юридичну, але й психологічну підтримку на шляху до реабілітації та адаптації.

This abstract discusses the role of legal psychology in the correction of convicted individuals and their social adaptation. Legal psychology plays a pivotal role in understanding the psychological aspects of the behavior of convicted individuals, influencing the effectiveness of correctional programs. Special attention is given to methods that facilitate positive changes in behavior and thinking, aiming for their successful reintegration into society. The importance of an individualized approach and the development of strategies that provide not only legal but also psychological support in the journey towards rehabilitation and adaptation are examined.

Описывается значение юридической психологии в процессе исправления осужденных и социальной адаптации.
Keywords: психологія; юридична психологія; виправлення засуджених; соціальна адаптація; психологічні аспекти; реабілітація; legal psychology; correction of convicted; social adaptation; psychological aspects; rehabilitation; юридическая психология; социальная адаптация; виправлення засуджених; засуджені до позбавлення волі; осужденные к лишению свободы; sentenced to imprisonment