До питання прогнозування потреб регіону у кваліфікованих кадрах - Кобзев, І. В.; Kobzev, I. V.; Петров, К. Е.; Petrov, K. E.; Харитоненко, О. В.; Kharytonenko, O. V. (Право і безпека. - 2010. - № 2 (34). - С. 259-261, 2010)
Розглянуто методи, підходи, моделі та засоби, що застосовуються при прогнозуванні потреб окремого регіону в кадрах. Проаналізовано методику, в основу якої покладено підхід, що передбачає побудову прогнозу в два етапи.

Methods, approaches, models and means which are applied during prognostication of needs in personnel in a separate region are considered. The technique where an approach that foresees construction of prognostication in two stages underlies is considered.

Рассмотрены методы, подходы, модели и средства, которые применяются при прогнозировании потребностей отдельного региона в кадрах. Проанализирована методика, в основе которой лежит подход, предусматривающий построение прогноза в два этапа.
About the problem of prognostication of regional needs in qualified personnel
К вопросу прогнозирования потребностей региона в квалифицированных кадрах
Keywords: потреби регіону в кадрах; personnel needs of the region; потребности региона в кадрах; прогнозування; prognostication; прогнозирование; модель побудови прогнозу; forecast construction model; модель построения прогноза