Окремі аспекти реалізації повноважень Національної поліції в умовах сьогодення - Яценко, В. П.; Yatsenko, V. P.; Валентина Яценко (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 51-54, 2024)
Зазначено, що на сьогоднішній день підрозділам Національної поліції доводиться виконувати свої повноваження в умовах підвищеного навантаження. Наголошено, що напрями діяльності поліції деталізуються завданнями, що стоять перед конкретним підрозділом, мають певну специфіку та розкриваються завдяки повноваженням і засобам реалізації їх діяльності.

It is noted that today the units of the National Police have to fulfill their powers under conditions of increased workload. It was emphasized that the areas of police activity are detailed by the tasks facing a specific unit, have a certain specificity and are revealed thanks to the powers and means of implementing their activities.

Отмечено, что на сегодняшний день подразделениям Национальной полиции приходится выполнять свои полномочия в условиях повышенной нагрузки. Определено, что направления деятельности полиции детализируются задачами, стоящими перед конкретным подразделением, имеют определенную специфику и раскрываются благодаря полномочиям и средствам реализации их деятельности.
Keywords: Національна поліція України; повноваження; воєнний стан; National Police of Ukraine; powers; martial law; Национальная полиция Украины; полномочия; военное положение