Проблема романтизації війни в Україні - Журавська, О. Л.; Zhuravska, O. L. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 643-645, 2024)
Наголошено, що романтизація війни може приховувати реальну загрозу, пов’язану зі збройними конфліктами, та не повинна сприйматися як норма чи позитивне явище. Необхідно працювати над зменшенням впливу пропаганди та політичних маніпуляцій на сприйняття війни громадськістю, збереження об’єктивності й критичного мислення в суспільстві.

It is emphasized that the romanticization of war can hide the real threat associated with armed conflicts and should not be perceived as a norm or a positive phenomenon. It is necessary to work on reducing the influence of propaganda and political manipulation on the public perception of the war, preserving objectivity and critical thinking in society.

Подчеркнуто, что романтизация войны может скрывать реальную угрозу, связанную с вооруженными конфликтами, и не должна восприниматься как норма или положительное явление. Необходимо работать над уменьшением влияния пропаганды и политических манипуляций на восприятие войны общественностью, сохранение объективности и критического мышления в обществе.
Keywords: війна; романтизація війни; засоби мас-медіа; національний епос; war; romanticization of war; mass media; national epic; война; романтизация войны; средства масс-медиа; национальный эпос