Рівне представництво статей у представницьких органах влади і проблеми та шляхи їх виділення - Марцеляк, О. В.; Martseliak, O. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. - Вип. 43 - С. 71-79, 2008)
Досліджено рівне представництво статей у представницьких органах влади. Разом із тимчасовим запровадженням квот дуже важливим напрямком є робота щодо політичної активізації українських жінок, що можливо досягти перш за все шляхом запровадження ѓендерноорієнтованої рекрутної політики вітчизняних політичних партій. Надано практичні рекомендації щодо вирішення проблеми та шляхи їх виділення. Исследовано равное представительство полов в представительских органах власти. Вместе с временным введением квот очень важным направлением является работа по политической активизации украинских женщин, возможно достичь прежде всего путем введения ѓендерноориентованои рекрутнои политики отечественных политических партий. Даны практические рекомендации по решению проблемы и пути их выделения. Equal representation of articles in representative bodies of power is investigated. Together with the temporary introduction of quotas, a very important area is the work on political activation of Ukrainian women, which can be achieved primarily through the introduction of gender-based recruiting policies of domestic political parties. Practical recommendations on how to solve the problem and how to identify them are provided.
Марцеляк, О. В. Рівне представництво статей у представницьких органах влади і проблеми та шляхи їх виділення / О. В. Марцеляк // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2008. – Вип. 43. – С. 71-79.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; органи влади; authorities; органы власти; Держава і право. State and Law. Государство и право; гендерна рівність; гендерное равенство; gender equality; ґендерна політика; гендерная политика; gender policy