Зарубіжний досвід протидії корупційним проявам у сфері публічної служби та можливості його використання в Україні - Музичук, Е. О.; Muzychuk, E. O. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2022 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2022. - С. 51-52, 2022)
Констатовано, що перейняття успішного досвіду розвинутих держав з протидії корупції на публічній службі є ключовим для економічного розвитку, зміцнення правової системи, підвищення довіри громадян до державних інституцій, дієвості міжнародної співпраці.

It was established that adopting the successful experience of developed countries in combating corruption in the public service is key to economic development, strengthening the legal system, increasing citizens' trust in state institutions, and the effectiveness of international cooperation.

Констатировано, что перенятие успешного опыта развитых государств по противодействию коррупции на публичной службе является ключевым для экономического развития, укрепления правовой системы, повышения доверия граждан к государственным институтам, действенности международного сотрудничества.
Keywords: корупція; корупційні прояви; протидія корупції; публічна служба; зарубіжний досвід; corruption; manifestations of corruption; anti-corruption; public service; foreign experience; коррупция; коррупционные проявления; противодействие коррупции; публичная служба; зарубежный опыт