Підстави виникнення права користування земельними ділянками, що використовуються при будівництві або реконструкції автомобільної дороги на умовах концесії - Лебедєва, Т. М.; Lebedieva, T. M. (Форум права. – 2013. – № 1. – С. 591–595, 2013)
Проаналізовано положення чинного вітчизняного та зарубіжного законодавства щодо надання земель для будівництва або реконструкції автомобільної дороги на умовах концесії; розглянуто існуючі наукові розробки в контексті досліджуваної тематики; розроблено пропозиції щодо вдосконалення законодавства України у сфері концесійного землекористування. Запропоновано на основі викладеного матеріалу продовжити подальше дослідження проблеми з метою гармонізації відповідних відносин.

The provisions of the current national and foreign legislation regulates granting of lands for the construction or the reconstruction of an autoroad on the concession terms are analyzed, existing scientific developments in the context of the subject under inquiry are reviewed, the proposals for the improving the legislation of Ukraine in the sphere of concessional land-use are developed. It is offered to continue further study of the problem on the basis of the material presented in order to harmonize the corresponding legal relations.

Проанализированы положения действующего отечественного и зарубежного законодательства относительно предоставления земель для строительства или реконструкции автомобильной дороги на условиях концессии; рассмотрены существующие научные разработки в контексте исследуемой тематики; разработаны предложения по усовершенствованию законодательства Украины в сфере концессионного землепользования. Предложены на основе изложенного материала продолжить дальнейшее исследование проблемы с целью гармонизации соответствующих правоотношений.
Grounds for the Right to Use the Land, which are Used in the Construction or Reconstruction of the Road Concession
Основания возникновения права пользования земельными участками, которые используются при строительстве или реконструкции автомобильной дороги на условиях концессии
Лебедєва, Т. М. Підстави виникнення права користування земельними ділянками, що використовуються при будівництві або реконструкції автомобільної дороги на умовах концесії [Електронний ресурс] / Т. М. Лебедєва // Форум права. — 2013. — № 1. — С. 591-595. — Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2013-1/13ltmnuk.pdf.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; земельна ділянка; земельный участок; land plot; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; концесійне землекористування; концессионное землепользование; концесія; концессия; concession; автомобільні дороги; автомобильные дороги; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право