Органи управління державними фінансами Російської імперії в Україні під час революції 1905–1907 рр. - Головко, О. М.; Holovko, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1459-5434 (Вісник Національного університету внутрішніх справ. – 2004. – Вип. 28. – С. 239-245, 2004)
Розглянуто попередній розвиток органів управління фінансами Російської імперії в Україні, заходи щодо уточнення та розширення їх компетенції та кадрового забезпечення створили певний «запас міцності», який дозволив їм успішно впоратися з ускладненнями революційної доби. У той же час, непослідовна фінансова та соціальна політика царату ускладнювала роботу фінансових органів, особливо низової ланки, найбільш наближеної до населення. Рассмотрены предшествующее развитие органов управления финансами Российской империи в Украине, меры по уточнению и расширение их компетенции и кадрового обеспечения создали определенный «запас прочности», который позволил им успешно справиться с осложнениями революционной эпохи. В то же время, непоследовательная финансовая и социальная политика царизма усложняла работу финансовых органов, особенно низового звена, наиболее приближенной к населению. The preliminary development of the financial management bodies of the Russian Empire in Ukraine was considered, and measures to clarify and expand their competence and staffing created a certain "reserve of strength" that allowed them to successfully cope with the complications of the revolutionary era. At the same time, the inconsistent financial and social policies of the tsar hampered the work of financial bodies, especially the grassroots, the closest to the population.
Головко, О. М. Органи управління державними фінансами Російської імперії в Україні під час революції 1905–1907 рр. / О. М. Головко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. – 2004. – Вип. 28. – С. 239-245.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; Держава і право. State and Law. Государство и право; органи управління фінансами; financial management bodies; органы управления финансами; Російська імперія; Российская империя; Russian Empire; кадрове забезпечення; staffing; кадровое обеспечение; революція; революция; revolution